top of page

VOORWOORD

Wouter Koolmees, president-directeur NS

Beste deelnemer aan de Railsportdag 2023,

 

Ik zal eerlijk bekennen; er zijn zaken die je wel verwacht wanneer je aantreedt als president-directeur van NS en zaken die je niet verwacht. Een uitgebreide, Olympische themasportdag met allerlei bedrijven uit onze mooie spoorsector; nee, dat had ik niet verwacht.

 

En zoals zo vaak in het leven, komt wat je niet verwacht toch op je pad. En hoe! Zo’n 1000 deelnemers, 24 teams,

7 wedstrijdonderdelen en 6 deelnemende bedrijven bij de 14e Railsportdag. Bovendien is deze dag terug van weggeweest. Door corona kon de editie van 2021 helaas niet doorgaan. We sporten vandaag dus voor twee om het gemiste plezier van toen in te halen.

 

Sportende spoormedewerkers. Op het eerste oog ligt het misschien niet voor de hand, maar voor wie wat beter kijkt natuurlijk wel. Want niet sportende spoormedewerkers sporen niet! Althans, werken aan, in en bij het spoor is elke dag uitdagend genoeg en daarvoor moeten we fit aan de lat verschijnen. Ik zal jullie niet te lang vermoeien met het belang van een gebalanceerde leefstijl, gezond eten en voldoende bewegen. Maar belangrijk is het natuurlijk wel.

 

Dat zit vandaag gelukkig wel snor. Met een sportdag als vandaag verenigen we niet alleen onszelf, maar ook het nuttige met het aangename. Ik laat helemaal aan jullie of het sporten of de ontmoetingen daarbij het aangename deel zijn, maar wat een energie en creativiteit is er vooraf al te merken! Alleen de teamnamen al, daar spat het enthousiasme vanaf.

 

LOCOzonderMOTIEF, LOCOLOCO, Gare du Nord, Du vin, du pain, du train, Copaca-baanvak 4.0 en dan vergeet ik er vast nog een paar. Ook heel veel leuke vondsten met Paris in de naam. Niet voor niets natuurlijk, want Parijs is volgend jaar het toneel van de Olympische Zomerspelen van alweer de XXXIIIe Olympiade. Ook een prachtig toernooi, maar wie weet wat echt leuk is, doet mee aan deze editie van Railsportdag.

 

Bij ons geen medailles, maar een bokaal. Tsja, die Railbokaal. Daar is in al die jaren al veel over gezegd en geschreven. Laat ik het hierbij houden: hij is qua uiterlijk niet om over naar huis te schrijven, maar wel om mee naar huis te nemen.

 

Tot slot ook een woord van dank aan alle mensen, professioneel en vrijwillig, die Railsportdag dit jaar weer mogelijk maken. Topprestatie!

 

Bonjour Paris en heel veel plezier vandaag! Ik zie jullie bij de prijsuitreiking.

 

Wouter Koolmees, president-directeur NS

 

NS
bottom of page