top of page
VOORWOORD RAYMOND VAN HATTEM, DIRECTEUR HR PRORAIL

 

Beste deelnemers aan de Railsportdag 2019,

 

Als je, zoals ik, nieuw bent in de Spoorsector (ik werk nu twee jaar bij ProRail) dan verwonder je je soms over bepaalde zaken die de mensen, die langer werken in deze sector, volstrekt normaal vinden. Soms zijn dat zaken die anders moeten, maar het mooie is dat er ook tradities zijn die je nooit zou willen veranderen én misschien wel de allermooiste daarvan is de Railsportdag...!

 

Want ga maar na: al decennialang komen honderden collega’s, die samenwerken in de spoorsector en daarmee deze sector samen maken, bij elkaar, om datgene te doen wat deze sector groot maakt: in teams streven naar het beste resultaat, in een sportieve en collegiale sfeer, waarin iedereen elkaar helpt en ondersteunt, én tegelijkertijd super gedisciplineerd aan de prestaties werkt en letterlijk haar of zijn beste beentje voorzet. Mooier dan dat kan het niet zijn en jij en jouw collega’s zullen dat deze 20ste september 2019 weer ten volle laten zien.

 

En waarvoor eigenlijk? Voor die (naar ik begrijp) uiterst lelijke bokaal...? Ik denk het niet... Maar, wel voor de spanning vooraf, het enorme plezier met elkaar, de saamhorigheid in de teams, de competitie en strijd tussen de teams, de eer van het winnen, de ontspanning achteraf en het gezamenlijke eindfeest waarin bestaande relaties worden aangehaald en nieuwe relaties worden geboren.

En dat terwijl ook nog zeer actief wordt gesport. De vitaliteit spat ervan af; van alle deelnemers en ook van een zeer levendige sector. Kortom, de mooiste traditie van de sector!

 

Dit jaar wordt deze traditie ingevuld door 1.000 spoorcollega’s die samen 26 teams bemensen. Uit vrijwel alle partijen van de spoorsector! En uiteraard zou er geen Railsportdag zijn zonder Railsport, de organisatie die de Railsportdag mogelijk maakt.

 

Ik wens jullie allemaal een fantastische Railsportdag 2019 en moge het beste team winnen!

 

Met sportieve en hartelijke groeten,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raymond van Hattem

Directeur HR Prorail

Profielfoto Raymond van Hattem - PNG
bottom of page